woensdag 11 maart 2009

Kastanjetaart

Ingrediënten:

800 gr tamme kastanjes
(of 1 blik ± 400 gr)
4 eiwitten
275 gr suiker
2 el citroensap
1 el cacao
50 gr suiker
0,5 l slagroom
1 pakje klopvast
8 hele gekookte kastanjes
150 gr krokant
1 bittere chocoladereep

Bereiding:

Kerf de kastanjes aan de onderkant in met een scherp mes. Leg ze op een plaat in de hete oven tot ze openspringen. Verwijder de schillen en kook ze in water met een beetje zout gaar. Pureer ze (in blik zijn ze gepureerd te koop).
Verwarm de oven voor op 150°C (hetelucht 135°C). Sla de eiwitten stijf en voeg steeds wat suiker, citroensap en cacao toe. Doe er 3/4 deel van de kastanjepuree door en vul hiermee een met vetvrij papier beklede springvorm. Bak de taart 50 minuten. De taart af laten afkoelen en eenmaal doorsnijden.
Sla de slagroom met suiker en klopvast stijf en doe er de rest van de puree door. Strijk een deel tussen de twee taartplakken en zet ze op elkaar. Bestrijk de buitenkant ook met kastanjeroom. Strooi er het krokant op. Doop de gekookte hele kastanjes in de au-bain-marie gesmolten chocolade en zet ze op de taart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten