zaterdag 14 maart 2009

Parijse Room

Ingredienten:
Voor 8 Personen:

- 1.5 liter melk (volle of halfvolle melk, naar keuze) - 120 g vanillepudding - 120 g kristalsuiker - 200 g echte boter (op kamertemperatuur!) - 120 g bloemsuiker - 2 dl opgeklopte, gezoete slagroom - 8 schijfjes ananas - 8 marasquinkersen

Bereidingswijze:

Breng 1 liter melk voorzichtig aan de kook. Los de vanillepudding op in de overige melk. Voeg de melk met de opgeloste pudding beetje bij beetje bij de kokende melk en blijf goed roeren met een klopper. Laat dit geheel nog 3 minuten goed doorkoken, onder voortdurend roeren. Klop de boter luchtig met behulp van een keukenrobot en voeg hieronder de bloemsuiker. Laat nog enkele minuutjes stevig doorkloppen. Meng deze boter/suikeremulsie goed door de vanillepudding en verdeel tenslotte over de puddingpotjes. Laat het geheel afkoelen en garneer met de slagroom en het fruit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten