dinsdag 10 maart 2009

Amuse Jaques

Ingredienten

7 sneetjes casinobrood
3 sjalotjes
3 kleine tomaten
70 gram wortel
70 gram bleekselderij
120 gram zwarte olijven, zonder pit
1 teentje knoflook, geperst
8 basilicumblaadjes
zout
zwarte peper
25 olijven gevuld met piment
14 kroontjes peterselie

Bereiding

Steek met behulp van een ring van 4 centimeter doorsnede 42 rondjes uit het casinobrood. Laat de rondjes in de oven drogen. Pel de sjalotjes en snipper ze zéér fijn. Ontvel de tomaten, haal de zaadlijsten eruit en snijd het vruchtvlees in een zeer fijne brunoise. Schil de wortel en de bleekselderij, snijd beiden tot een fijne brunoise en kook ze afzonderlijk in water met wat zout beetgaar. Laat het afkoelen. Pureer de zwarte olijven samen met de geperste knoflook. Snijd een julienne van de basilicum blaadjes. Meng nu alle ingrediënten door elkaar en breng de massa op smaak met zout en zwarte peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten