woensdag 11 maart 2009

Mokkataart

Ingrediënten:

60 gr boter of margarine
60 gr suiker
1 ei
1 pakje vanillesuiker
100 gr bloem
1/2 tl bakpoeder
0,5 l slagroom
100 gr poedersuiker
2 tl oploskoffie
1/2 pakje gelatinepoeder
geschaafde amandelen mokkaboontjes

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).
Klop boter, suiker, ei en vanillesuiker schuimig en voeg de gezeefde bloem en bakpoeder toe. Roer tot een glad deeg en doe het in een springvorm.
Bak de taart 20 minuten en leg hem op een rooster om af te koelen.
Snij hem eenmaal horizontaal door.
Sla de slagroom met de poedersuiker stijf. Neem er de helft af en vul hiermee een spuitzak. Roer door de andere helft de koffie en de opgeloste gelatine. Strijk een deel hiervan tussen de twee taartplakken en zet ze op elkaar. Besmeer de rand met de mokka en rol hem meteen door de geschaafde amandelen. Bestrijk de bovenkant met de rest van de mokka.
Maak garneringen met de slagroom uit de spuitzak en leg er mokkaboontjes op. Dien de taart goed gekoeld op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten