Benodigdheden:
600 g gebroken sperzieboontjes
2 teentjes knoflook
2 uien
400 g gehakt
1.5 el Conimex Kerrie Djawa
2 el Conimex Gembersiroop
400 g (meergranen) rijst
Conimex Wok Olie
1 bakje Conimex boemboe Smoor Vlees
Bereiding:
Kook de boontjes 5 minuten in ruim kokend water met wat zout beetgaar. Afgieten.
Pel en snijd de knoflook en uien grof. Meng het gehakt met 1 el Conimex Kerrie Djawa, de Conimex Gembersiroop en naar smaak wat peper en zout. Draai er met natte handen kleine gladde gehaktballetjes van.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten.
Verhit ondertussen een hapjespan, voeg een scheutje Conimix Wok Olie toe en roerbak hierin de uien en knoflook 5 minuten. Haal de helft uit de pan en bewaar.
Voeg de gehaktballetjes toe en bak deze in ca. 3 minuten rondom bruin, voeg de Conimex boemboe Smoor Vlees en 200 ml heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 min. garen. Voeg als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water toe en warm goed door.
Verhit een wok, voeg een scheutje Conimex Wok Olie toe en roerbak hierin de gekookte boontjes met de achtergehouden gebakken ui en knoflook ca. 5 minuten. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper.
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten