dinsdag 10 maart 2009

Echte ouderwetse pindakaas koekjes

Bereidingstijd:
20-30 minuten

Aantal personen:
20

Keuken:
Nederlands

Hulpmiddelen:
2 bakplaten: grote kom: zeef : plastic folie

Ingrediënten
Voor 20 stuks: 125 gr. zachte boter (plus extra om in te vetten); 150 gr. pindakaas met stukjes noot: 225 gr. kristal suiker; 1 ei, losgeklopt; 150 gr. gezeefde bloem; 1/2 theel. bakpoeder; snufje zout; 75 gr. ongezouten gepelde pindas; (voor een knapperig resultaat de koekjes voor het bakken bestrooien met grove bruine suiker).

Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 190 graden C. MAAR LET OP: Deeg moet 30 min. in de koelkast rusten.

Bereidingswijze
1. Vet 2 bakplaten in met een beetje boter. 2. Roer in een grote kom de boter en de pindakaas door elkaar. 3. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en roer goed. 4. Voeg het losgeklopte ei er beetje bij beetje toe, tot alles goed is vermengd. 5. Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven het pindakaasmengsel. 6. Voeg de pindas toe en kneed alles met de vingers tot een zacht deeg. Wikkel in plastic folie en leg 30 minuten in de koelkast. 7. Vorm van het deeg 20 balletjes en leg ze op de bakplaten op enige afstand van elkaar, zodat ze kunnen uitzetten tijdens het bakken. Druk de balletjes iets aan. 8. Bak ze in 15 min. in een voorverwarmde oven op 190 graden C. goudbruin en laat ze afkoelen op een rooster.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten