dinsdag 17 maart 2009

Falafel (Vegetarisch)

Ingredienten
Voor 4 Personen:

- 300 gr gedroogde kikkererwten
- 1 ajuin (fijngesneden)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 theelepel citroensap
- 2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
- 2 eieren
- 1/2 theelepel komijn
- 1/2 theelepel koriander
- 1/4 theelepel chilipoeder
- peper en zout

Bereidingswijze:

Laat de kikkererwten 1 nacht weken in water, giet ze af en spoel grondig. Breng ze aan de kook in ruim water en laat gedurende 1 uur garen. Giet ze af en vang het kookvocht op. Laat de kikkererwten goed uitlekken. Pureer de ajuin met de kikkererwten en 5 eetlepels van het opgevangen kookvocht. Voeg de knoflook, peterselie, citroensap, kruiden en de eieren toe en zet alles goed onder elkaar. Maak er balletjes van ter grootte van een pingpongballetje en druk deze lichtjes plat met de handpalm. Wrijf een koekenpan in met een weinig olijfolie en bak hierin de falafel langs beide kanten mooi bruin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten