Ingredienten
1 eierdooier
zout
peper
1 mespuntje mosterd
3 eetlepels citroensap
1,5 dl olie
2 eetlepels fijngeknipte bieslook
200 gram gepelde Noorse garnalen
1 bosui
2 rijpe, stevige avocado's
Bereiding
Roer de eierdooier, zout, mespunt peper en de mosterd door elkaar. Voeg al roerende 2 eetlepels citroensap toe. Voeg al kloppende met de (staaf-) mixer beetje bij beetje de olie toe. Begin druppelsgewijs. Als het mengsel gaat binden, kan de olie in een dun straaltje toegevoegd worden. Roer driekwart van de bieslook erdoor. Breng de mayonaise op smaak met zout, peper en citroensap. Spoel de garnalen onder koud water af. Laat ze uitlekken. Maak de bosui schoon en snijd hem in dunne ringen. Schep de bosui door de garnalen. Halveer de avocado’s. Haal de pitten eruit. Besprenkel het vruchtvlees met citroensap. Vul de avocado’s met garnalen. Schep op elke avocado ca. 1 eetlepel bieslookmayonaise. Strooi de rest van de bieslook erover.
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten