vrijdag 13 maart 2009

Geitenkaasje met Rabarber en Kriekbier

Ingredienten:
Voor 4 Personen:

- 4 stukjes geitenkaas- 4 rabarberstengels- 4 koffielepels lavendelhoning- 50 gr suiker- 4 dl Kriek Lindemans- 50 gr geroosterde amandelschijfjes- 4 blaadjes munt

Bereidingswijze:

Reinig de rabarber en versnijd deze in staafjes van 5 cm. Hou een klein deeltje over om in flinterdunne sliertjes te snijden en te konfijten in suikerwater. Vermeng de staafjes met de suiker en stoof deze gaar. Bij het einde van de gaartijd mag de kriek toegevoegd worden. Leg de 4 geitenkaasjes in een vuurvaste schotel en bedek elkeen met een lepeltje lavendelhoning. Zet de schotel vervolgens enkele minuten in de oven. Presentatie: Leg de lauwe compote in een diep bordje en zet hier het warm geitenkaasje op. Werk af met een paar sliertjes rabarber, een blaadje munt en geroosterde amandelschijfjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten