Ingrediënten:
1 grote watermeloen of Galia meloen
1 1/2 liter kippebouillon (van 4 1/2 tablet)
1 1/2 dl slagroom
1 eetlepel citroensap
Tabasco
Evt. wat gamba's
Bereiding:
Snijd met een scherp mes van de watermeloen een gekartelde deksel af
Schep met een meloenboortje ca. 50 balletjes uit het vruchtvlees
Verwijder de rest van het vruchtvlees tot op ca. 3 cm van de schil
Haal de pitjes eruit
Pureer het vruchtvlees met de koude bouillon
Voeg de slagroom, het citroensap en naar smaak tabasco toe
Laat de soep in de koelkast ca. 3 uur afkoelen
Schep de soep voor het serveren in de meloen en strooi de meloenbolletjes erin
De soep wordt heel bijzonder door er voor het serveren wat gamba's door te roeren
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten