donderdag 12 maart 2009

Leversoep

Ingrediënten :

4 eetlepels boter
250 gr lamslever
16 sjalotten in grote stukken
4 geschilde, ontpitte en in stukken gesneden rijpe tomaten
1 1/2 liter rundvleesbouillon
2 teentjes knoflook uit de knijper
1/2 theelepel gedroogde marjolein
1 theelepel zout
Versgemalen zwarte peper

Bereiding:

Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan, leg de lever erin en laat die aan iedere kant 1 1/2 minuut bakken
Haal de lever uit de pan en snijd hem in blokjes van 1 1/2 cm
Verhit de rest van de boter in een soeppan en bak de sjalotten 1 1/2 minuut
Doe de tomaten, knoflook, bouillon, marjolein, zout en peper erbij
Breng het aan de kook en voeg de lever toe
Draai het vuur laag en laat de soep nog 40 minuten koken
Serveer heet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten