Ingredienten
500 g groene asperges
4 dl kippenbouillon
1 dl room
worchestershiresaus
peper en zout
4 rivierkreeftjes of garnalen
geroosterde amandelschilfers
Bereiding
1. Schil 500 g groene asperges en snij ze in stukjes. Kook ze in 20 minuten gaar in 4 dl kippenbouillon. Hou acht aspergepunten apart, mix de rest met de bouillon. 2. Klop 1 dl room lobbig. Roer de helft ervan door de soep. Breng ze op smaak met worcestershiresaus, peper en zout. 3. Breng de soep weer tot tegen de kook aan en zet er nog even de mixer in tot ze een beetje gaat schuimen (net als cappuccino). Verdeel ze over de kopjes. 4. Werk af met de rest van de room, de aspergepunten en een rivierkreeftje of garnaaltjes. Bestrooi met geroosterde amandelschilfers.
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten