donderdag 12 maart 2009

Linzensoep

Ingrediënten :

3 eetlepels olijfolie
2 fijngesneden teentjes knoflook
200 gr grofgesneden uien
100 gr in plakjes gesneden champignons
3/4 liter groentebouillon van een tablet
2 eetlepels citroensap
250 gr rode linzen
1/2 literblik gepelde tomaten
3 laurierblaadjes
3 kruidnagels of 1 theelepel kruidnagelpoeder
200 gr gesneden soepgroente
Lavas
Cayennepeper
Tamari

Bereiding:

Verhit de olie in een ruime soeppan en bak de knoflook daarin aan
Voeg de uien toe en laat ze even fruiten
Doe de champignons erbij en bak ze mee
Voeg dan de bouillon, het citroensap, de linzen, tomaten, laurier en kruidnagel toe en laat dit ± 45 minuten koken
Doe er dan de soepgroente bij en laat de soep nog 15-20 minuten koken
Maak op smaak met lavas, cayennepeper en tamari

Geen opmerkingen:

Een reactie posten