woensdag 18 maart 2009

Pittige Viskoekjes (Thai)

Ingredienten:
Voor 2 Personen:

- 200 gr (diepvries)kabeljauw
- 1 el Thaise Vissaus (Nam Pla)
- 1 theelepel Thaise rode kerrie
- 1 el citroensap
- 1/2 theelepel suiker
- 2 el koriander (gesnipperd)
- 1 ei
- chilisaus
- 1 dl maisolie

Bereidingswijze:

Maal de vis fijn in de foodprocessor, voeg de rest van de ingredienten behalve de chilisaus en de olie toe en pureer het mengsel. Vorm een 8tal balletjes van het megsel en druk ze plat tot ronde koekjes. Bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast. Verhit de olie in een koekenpan en bak de viskoekjes in ca 4 minuutjes aan beide kanten bruin en gaar. Laat ze uitlekken op wat keukenrol. Serveren met de chilisaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten