Ingrediënten :
500 gr verse spinazie
1 ui
2 eetlepels olie
1 fijngehakte prei
125 gr rijst
Zout
Zwarte peper
4 1/2 dl yoghurt
1 of meer geperste teentjes knoflook
1/2 theelepel kurkuma (geelwortel)
Bereiding:
Was de spinazie, droog ze en scheur ze in grote stukken
Hak de ui en fruit ze in de olie, in een grote pan
Voeg de spinazie toe met de kurkuma, roer en sauteer ze
Voeg de prei toe, samen met de gewassen en uitgelekte rijst
Bedek met 1 liter water, breng op smaak met peper en zout en laat sudderen tot de spinazie en de rijst gaar zijn (ongeveer 15 minuten)
Klop intussen de yoghurt met de uitgeperste knoflook op en voeg dit aan de soep toe
Warm de soep terug op, maar laat ze niet koken (anders schift de yoghurt)
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten