Ingrediënten:
185 gr bittere chocolade
185 gr boter
125 gr suiker
6 eieren
1 pakje vanillesuiker
90 gr bloem
95 gr maïzena
1,5 tl bakpoeder
400 gr abrikozenmarmelade
chocoladeglazuur
250 ml slagroom
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).
Laat de chocolade au-bain-marie smelten en afkoelen. Doe de boter met chocolade, suiker, eieren en vanillesuiker in een diepe kom en klop tot het schuimig is. Vermeng bloem, maïzena en bakpoeder en zeef het boven de kom. Schep het voorzichtig door elkaar. Vet een springvorm in en bestuif met bloem. Doe het beslag erin en bak de taart 30-40 minuten. Haal de taart niet uit de oven, maar laat hem afkoelen in de oven, met de deur op een kier.
Bereiding:
Snij de taart eenmaal door en smeer er marmelade op. Zet de delen weer op elkaar en bestrijk de buitenkant ook met marmelade. Is dit een beetje ingetrokken, dan een flinke laag chocoladeglazuur aanbrengen. Geef er geklopte slagroom bij.
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten