woensdag 11 maart 2009

Vanille-saffraanzabaglione met lange vingers

Ingrediënten voor 4 personen:

2 sinaasappels
olie om in te frituren
175 ml marsala
1 vanillestokje, opengesneden
1 zakje saffraan (0,05 g)
4 eierdooiers
65 g suiker
1 eetlepel sinaasappellikeur
savoiardi (Italiaanse lange vingers)

Bereiding:

Was de sinaasappels goed en snijd met een scherp mesje vier lange slierten schil (zonder wit) van de sinaasappels. Frituur de sliertjes in olie van 180°C. Verwarm de marsala met vanille en saffraan en laat 10 minuten trekken met het deksel op de pan (niet laten koken).Schraap het merg uit het vanillestokje en roer dit door de marsala.Klop de eierdooiers met de suiker au bain-marie licht en romig. Voeg al kloppend beetje bij beetje de marsala toe tot het zabaglionemengsel dikker begint te worden. Blijf kloppen tot de zabaglione als een lint van de garde afloopt. Klop de likeur erdoor. Verdeel de zabaglione over vier hoge glazen en serveer direct met een lange vinger en een sliert gefrituurde sinaasappelschil over de rand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten