zondag 15 maart 2009

Asperges met ganzenlever en rode portsaus

Ingredienten :

300 gram dun gesneden plakken ganzelever
Fleur de sel
takjes peterselie
15 asperges ( geschild )
Saus:
1 dl kalfsfond
1/2 dl rode wijn
2 1/2 el bessengelei
2 selderijblaadjes
1 1/2 dl gevogeltefond
2 dl rode port
1 laurierblaadje
3 grof gesneden sjalotten
Aardappelpoffertjes:
35 gram bloem
1 dl melk
boter
25 gram verse peterselie
125 gram aardappelen
1 ei
zout

Bereiding:
van de poffertjes:

Schil de aardappelen en rasp ze fijn en droog ze in een keukenhanddoek. Voeg de bloem toe en vermeng dit tesamen met de melk, de fijngesneden peterselie en het ei tot een stevige gladde massa. Bestrijk daarna de uitsparingen van een poffertjespan met een klontje boter. Zet de pan op het vuur en laat de apn heet worden. Vul elke uitsparing voor 2/3 met beslag. Laat de onderkant mooi bruin worden en de bovenkant drogen. Pas dan de poffertjes met een vork keren. Bereiding: Fruit de sjalotten en blus ze af met rode port. Voeg vervolgens de rest van de sausingredienten toe. Laat dit inkoken tot de gewenste dikte ( tot ca de helft ), daarna zeven in een chinoise. Let op voor een te zoete saus. Monteer eventueel met een klontje boter. Kook de gehalveerde asperges beetgaar en voeg zout naar smaak toe. Droog de asperges en bak ze in een hete pan koekenpan met enkele druppels notenolie mooi bruin gekleurd. Bak de poffertjes zoals boven beschreven. Leg de asperges op een warm bord en drapeer daaroverheen de plakken ganzenlever. Bestrooi de lever met peper en " fleur de sel " leg er de poffertjes op en maak het geheel af met de rode portsaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten