Ingrediënten (ca. 50 stuks):
50 gram verse peterselie, fijngehakt
2 teentjes knoflook
2 eetlepels pijnboompitten
4 eetlepels olijfolie
20 gram verse basilicumblaadjes
15 gram boter op kamertemperatuur
500 gram kerstomaatjes
versgemalen peper
Bereiding:
Pureer de peterselie, de knoflook, de pijnboompitten en de olie in de keukenmachine of met een mixer.
Voeg de overige ingrediënten, behalve de kerstomaatjes, toe en mix het geheel tot een pesto.
Breng de pesto op smaak met versgemalen peper en indien gewenst een snufje zout.
Snijd de kapjes van de tomaten en schraap de tomaatjes met een klein lepeltje of een schilmesje voorzichtig een beetje leeg.
Vul de tomaatjes met een lepeltje pestomengsel en bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten