zondag 15 maart 2009

Brik met Kofta

Ingredienten :

1 eetl. olijfolie,
1 eetl. fijngesneden peterselie,
2 sjalotjes,
1 eetl. fijngesneden koriander,
1 teen knoflook,
peper naar smaak,
200 gr. lamsgehakt,
zout naar smaak,
2 theel. komijnpoeder,
4-5 vellen fillodeeg, ontdooid,
mespunt cayennepeper,
8-10 kwarteleitjes,
1 1/2 eetl. tomatenpuree,
1 eiwit,
50 gr. jonge doperwtjes (diepvries),
olie om te frituren.

Bereiding:

Pel de sjalotjes en hak ze fijn. Pel de knoflook en pers hem uit. Verhit de olijfolie en bak de sjalot en knoflook ca. 1 min. zachtjes. Voeg het lamsgehakt, komijnpoeder en cayennepeper toe en bak het rul. Voeg de tomatenpuree en de doperwten toe en laat ze ca. 2 min. meebakken. Roer de peterselie en koriander door het mengsel en breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen en verdeel het mengsel in 8-10 porties. Verhit de frituurolie tot 180 graden. Verdeel de vellen fillodeeg in vieren en schep in het midden van 8-10 velletjes een portie van de gehaktvulling. Maak een kuiltje in het midden van de vulling en breek er voorzichtig een eitje in. Bestrijk de randen van het fillodeeg met eiwit en leg er een 2e velletje bovenop. Druk het deeg tegen de vulling aan voorzichtig op elkaar. Leg de briks 1 voor 1 voorzichtig in de hete olie, frituur ze in 1-1 1/2 min. goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten