zaterdag 14 maart 2009

Ajam abon manga

Ingredienten :

250 gr kipfilet
zout
1 eetl tamarinde
2 eetl olie
1/4 krop ijsbergsla
1 rijpe mango
Voor de saus:
1 rijpe mango (gepureerd)
1/2 banaan in blokjes
sambal oelek
1 eetl citroensap

Bereiding:

snij de kipfilet in blokjes. Kook de blokjes 3 min in kokend water met zout en tamarinde. Schep de blokjes uit het water en laat ze goed uitlekken. Klop een sausje van de sausingredienten. Snij de ijsbergsla in reepjes. Schil de mango, verwijder de pit en snij deze - indien mogelijk - in mooie plakken. Bereidingswijze Verhit de olie in een koekenpan. Bak de kipblokjes goudbruin en krokant. Verdeel de ijsbergsla over 4 borden. Verdeel hierover de kipblokjes en plakjes mango. Schep de koude saus naast en een beetje over de kip. Serveertips Een heerlijk voorgerecht bij een Indische rijsttafel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten