donderdag 12 maart 2009

Wittebonensoep 2

Ingredienten:

500 gr witte bonen
2 liter water
2 bouillontabletten
4 aardappelen
400 gr runderpoulet
1 blikje tomatenpuree
Paprikapoeder
Chilipoeder
Kruidnagel(poeder)
Laurier
Lavas
Tijm
Gemalen foeli
Versgemalen peper
200 gr gehakt
50 gr magere spekblokjes
15 gr boter
2 teentjes knoflook
400 gr gesneden soepgroente
2 tomaten
1 rode paprika
1 bosje selderij

Bereiding:

Zet de bonen minstens 12 uur in de week in het water met de bouillontabletten
Schil de aardappelen en rasp ze fijn
Voeg ze bij de bonen, evenals het poulet, de tomatenpuree en de kruiderij
Breng dit aan de kook en laat de soep 3 uur zacht trekken
Kruid het gehakt naar smaak en draai er kleine balletjes van
Smelt de boter in een kleine braadpan
Snipper de knoflook fijn en laat die samen met de spekblokjes zachtjes in de boter uitbakken
Pel de tomaten en snijd ze klein
Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes
Voeg, nadat de soep is getrokken, de gehaktballetjes, het spek-knoflook- mengsel, de tomaten, de paprikablokjes en de soepgroente toe en laat dit alles ± 20 minuten meekoken
Maak de selderij schoon, knip hem klein en voeg die op het laatst aan de soep toe
Roer en warm de soep goed door
Als de soep te dik is geworden, kunt u nog wat water toevoegen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten