dinsdag 5 mei 2009

Babi Bumbu Cin

ingrediënten:

500 gr. varkensvlees
5 kemirinoten
4 sjalotten
5 teentjes knoflook
100 gr. prei
1/2 theel jahe/djahé
1/2 theel jinten
1 theel ketumbar
1/2 theel kencur
peper en zout naar smaak
125 ml water
1 ei
10 gr. tapioca meel


bereiding:

Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de kemiri, de gember, de jinten, de kerumbar, zout en peper en de kencur fijn tot een boemboe (pasta) Snijd het vlees in stukjes en marineer dit met de boemboe voor 45 minuten. Snijd de prei in ringetjes.
Verhit in een wok/wqdjan de olie en bak hierin het vlees rondom bruin. Klop het ei op met de bloem, de prei het water en voeg dit bij het vlees en laat het geheel zachtjes sudderen tot het bijna droog is en het vlees gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten