woensdag 11 maart 2009

Cassisbavarois

Ingrediënten voor 4 personen:

4 blaadjes witte gelatine
125 ml zwarte bessensap
50 g suiker
3 eetlepels cassissiroop
125 ml slagroom
100 g zwarte bessen
poedersuiker

Bereiding:

Gelatine ± 5 minuten in ruim koud water weken. Intussen in een steelpan het zwarte bessensap, 3 eetlepels water, de suiker en de cassissiroop aan de kook brengen en de suiker al roerend oplossen. De pan van het vuur nemen en de gelatineblaadjes hierin één voor één oplossen. De oplossing laten afkoelen (dat gaat sneller in een bak met koud water) en lobbig laten worden.De slagroom stijf slaan. Het gelatinemengsel er voorzichtig door spatelen. De vormpjes omspoelen met koud water en de bavarois hierover verdelen. De timbaaltjes in de koelkast ± 3 uur laten opstijven.De vormpjes ± 10 seconden in heet water dompelen, dessertbordjes erop leggen, samen keren en de bavarois uit de timbaaltjes laten glijden. Garneren met zwarte bessen en poedersuiker op de rand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten