maandag 13 juli 2009

Rundvlees- en knapperige groentereepjes in pikant gekruide satésaus

Benodigdheden:

· 2 uien
· 1 kleine struik bleekselderij
· 200 g worteltjes
· 2 teentjes knoflook
· 400 g basmati rijst
· 400 g rundvleesreepjes
· Conimex Wok Olie
· 2 el Conimex Ketjap Asin
· 1 pot Conimex Satésaus Pikant Gekruid




Bereiding:

Pel en halveer de uien. Houd de selderijblaadjes van de struik apart. Snijd de uien, bleekselderij en worteltjes in reepjes. Pel en hak de knoflook fijn.

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de vleesreepjes 3 minuten. Schep ze op een bord. Veeg de wok met keukenpapier schoon. Voeg nog een scheutje olie toe en roerbak de uien- en groentereepjes 4 minuten. Voeg de vleesreepjes, de knoflook en de ketjap toe en wok nog 2 minuten.

Verwarm de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking. Voeg de helft van de saus aan de wok toe. Schep de rijst en de vlees- en groentereepjes in satésaus op 4 borden en strooi de selderij erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten