Ingredienten
1 grote aubergine
5 tasty tom tomaatjes
1 kleine ui fijn gesnipperd
3 takjes basilicum
1 teentje knoflook fijn gehakt
1/2 tl komijnpoeder
sap van een 1/2 limoen
2 eetlepels olijfolie
zout, peper
Bereiding
De aubergine in zijn geheel, met de schil, een half uur in de stoomoven op 96 graden of stomen in een stoompan. Even laten afkoelen en dan in dikke plakken snijden. Twee eetlepels olie verwarmen in een pan en de schijven aubergine bruin braden. Pas op: het kan snel aanbranden. Dan goed laten uitlekken op absorberend papier, de plakken schillen, en het vruchtvlees in stukjes hakken. De tomaten ontvellen, eventueel de pitten verwijderen en in stukjes hakken De basilicum fijnsnijden (4 mooie blaadjes overhouden). Alle ingrediënten goed vermengen, zout en peper toevoegen, verder laten koelen in de koelkast. Twee torentjes maken en versieren met de achtergehouden basilicum
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten