dinsdag 10 maart 2009

Broccolimousse met Hollandse garnaaltjes

Ingredienten

250 gram broccoli, in kleine roosjes (schoon gewicht)
8 blaadjes witte gelatine
1/2 tuinkruidenbouillontablet
250 ml kookroom
100 gram Hollandse garnaaltjes
8 topjes verse dille

Bereiding

1. Kook de broccoli in weinig water met zout gaar en zacht. Giet de broccoli af en laat goed uitlekken in een zeef. Week de gelatine in een kommetje met ruim koud water. 2. Verwarm 250 ml water in een steelpannetje en los er het bouillontablet in op. Neem het pannetje van het vuur en los de goed uitgeknepen gelatine al roerende op in de warme bouillon. 3. Doe de broccoli met de bouillon in de maatbeker en pureer met de staafmixer tot een gladde massa. Roer de room erdoor en voeg zout en (versgemalen) peper naar smaak toe. 4. Schenk het broccolimengsel in 8 champagne- of kleine wijnglazen en laat de mousse in 3-4 uur in de koelkast opstijven. 5. Garneer de glaasjes bij serveren met de Hollandse garnaaltjes en een takje dille. Lekker met knapperige breekbroodjes of ciabatta. Tips De garnaaltjes kunnen vervangen worden door gerookte zalmsnippers of hamreepjes. Voor een vegetarisch voorgerecht garneer je de glazen met reepjes zongedroogde tomaat of verkruimelde zachte geitenkaas of roquefort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten