dinsdag 10 maart 2009

Barcelonasalade

Ingredienten

laagje icebergsla voor 2 personen
klein blikje tonijn
dikke grote asperges, indien verkrijgbaar,
vers of uit een pot
2 eieren
2 tomaten
10 zwarte olijven
olie en azijn
peper en zout
2 ringen paprika
halve ui in ringen
wat plakjes komkommer
2 plukjes zeer fijn gesneden rode kool
BereidenJe maakt een sausje van een goede olie en een neutrale azijn
(2 delen olie op 1 deel azijn) en wat peper en zout.

Bereiding

In een deel van het sausje laat je de asperges en de tonijn marineren. Een kwartier marineren is genoeg. Je bedekt de bordjes met de in stukjes gesneden sla en aan één kant een plukje rode kool. Dan leg je de asperges op de bordjes en de tonijn erboven op. De rest van het sausje giet je over de sla en de kool. Garneren met de in partjes gesneden eieren, tomaten en de olijven, plakjes komkommer en ringen paprika en ui. Zet de pepermolen met zwarte peper op tafel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten