zondag 15 maart 2009

Asperges met sint-jacobsmosselen

Ingredienten :

12 witte asperges
4 sint-jacobsmosselen
(Coquilles saint-jacques)
2 dl kreeftensaus
(zie recept Bert Allers)
2 el olijfolie
100 gram zeekraal
witte peper uit de molen
zout

Bereiding:

Bereid de kreeftensaus. Schil d asperges en gaar ze volgens het basisrecept. (recept Bert Allers) Verhit de olijfolie in een koekenpan of op een bakplaat. Bestrooi de coquilles met wat versgemalen witte peper en zout en bak ze kort aan beide zijden in de hete olijfolie. Hod de coquilles warm. Til de asperges met de theedoek uit het kooknat en laat ze goed uitlekken. Verhit het kooknat tot het kookpunt en pocheer er de zeekraal in. Leg de asperges op de borden, leg er een coquilles op en lepel wat kreeftensaus over de asperges. Garneer met de zeekraal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten