woensdag 11 maart 2009

La marquise

Ingrediënten voor 8 personen:

4 theelepels poedergelatine
200 g melkchocolade
1 eetlepel sterke koffie
2 eetlepels rum
100 g zachte boter
100 g poedersuiker
2 eetlepels cacaopoeder
3 eierdooiers
3 dl slagroom

Bereiding:

De poedergelatine en twee eetlepels water door elkaar roeren.Dit ± 10 minuten laten staan. Boven een schaal of een kleine pan de chocolade in stukjes breken. De koffie en de rum toevoegen en dit au bain-marie laten smelten. De gelatine erdoor roeren.Met een mixer de boter met de helft van de poedersuiker licht en romig kloppen.Het cacaopoeder erdoor kloppen. De eierdooiers met de rest van de poedersuiker dik en romig kloppen. De slagroom half stijf kloppen.De gesmolten chocolade en het botermengsel door elkaar roeren.Het eiermengsel en de slagroom erdoor spatelen.De massa in acht vormpjes (inh. ± 1½ dl) scheppen en in de koelkast in ± 4 uur laten opstijven.Op acht kleine bordjes de puddinkjes uit de vormpjes keren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten