Ingredienten:
Voor 4 Personen:
- 2 sinaasappels- 2 klontjes suiker- 4 eierdooiers- 1.5 dl witte wijn (droge of zoete)- 4 bollen vanille-ijs- 120 gr fijne suiker- 2 eetlepels Grand Marnier of cointreau- 4 schijven verse ananas- geroosterde amandelschilfers
Bereidingswijze:
Spoel de sinaasappels en droog ze af. Pers ze uit en laat de klontjes suiker in het sap smelten. Zet een warmwaterbad klaar. Klop de eidooiers in het warmwaterbad en voeg er al roerend de suiker bij. Klop tot een zeer schuimige massa. Voeg er vervolgens de wijn en het sinaasappelsap bij. Klop dit aanhoudend in het warmwaterbad op het vuur, totdat je een lichte room bekomt. Neem de sabayon uit het bad en parfumeer hem met de likeur. Leg op ieder bord een schijf ananas. Plaats in het midden van de ananas een bol ijsroom. Giet er de sabon over en bestrooi met amandelschilfers. Dien op met een fijn koekje.
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten