maandag 13 juli 2009

Smoor van kip met abrikozen en rijst

Benodigdheden:

· 2 uien
· 100 g half gedroogde abrikozen
· Conimex Wok Olie
· 400 g kipkluifjes
· 1 bakje Conimex Boemboe voor Ajam Smoor
· 500 g geschrapte worteltjes
· 400 g basmati rijst
· 2 tl Conimex Sambal Manis
· 2 el fijngehakte munt en een paar kleine blaadjes



Bereiding:

Pel de uien en snijd ze elk in 8 partjes. Halveer de abrikozen.

Verhit een hapjespan, voeg een scheutje olie toe en bak de kipkluifjes rondom bruin. Voeg de helft van de ui en de abrikozen toe en bak ze 3 minuten. Voeg 3 dl water en de boemboe toe. Goed mengen en 20 minuten laten pruttelen.

Snijd de worteltjes in de lengte in vieren.

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

Verhit een wok. Voeg een scheutje olie toe en wok de worteltjes 3 minuten. Voeg de rest van de ui toe en wok nog 4 minuten. Roer er 1 tl sambal door.

Meng de rijst met 1 tl sambal en de fijngehakte munt.

Schep de rijst, de kip en de worteltjes op 4 borden. Strooi er wat blaadjes munt over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten