ingrediënten:
10 kleine aardappelen
300 gr varkensvlees
1 eetl ketjap manis
200 ml kippenbouillon
1/2 theel peper
zout naar smaak
3 witte uien
olie
boemboe:
1 eetl taotjo
5 cm gember (jahe/djahé)
1 theel ketumbar
5 sjalotten
Bereiding:
Snijd de aardappelen in plakken/partjes en het vlees in stukjes. Snijd de uien fijn. Verhit in een wok/wadjan wat olie en bak de aardappeln bruin. Laat deze uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in de wok/wadjan wat extra olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin. Dan de ketjap, de peper en het zout en de bouillon samen met de ui toevoegen en het geheel zachtjes gaar laten sudderen. Dan de aardapplen toevoegen en nog 2 minuten sudderen.
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten