dinsdag 10 maart 2009

Tiramisu met chocolademousse

ingrediënten
6 eieren, gesplitst
110 g suiker
500 g mascarpone
30 lange vingers
250 ml sterke koffie, lauwwarm
1 glas amaretto
200 g pure chocola
100 ml slagroom, lobbig geslagen
4 eetlepels cacaopoeder

bereiden

Klop de eidooiers wittig met de suiker. Klop de mascarpone erdoor. Sla 3 van de eiwitten stijf en spatel deze door het mascarponemengsel. Schep een deel van het mengsel op de bodem van een glazen schaal of glas, doop de lange vingers in de koffie en de amaretto en leg ze op het mascarponemengsel (licht aandrukken). Smelt de chocola en laat hem een beetje afkoelen. Meng de lobbig geslagen room erdoor en schenk een dunne laag over de mascarponelaag. Schep hierop weer lange vingers, dan mascarpone. Ga door tot de glazen vol zijn. Bedek de glazen met plasticfolie en laat de tiramisu minstens 5 uur in de koekast opstijven. Garneer vlak voor het serveren met cacaopoeder.

tip

Garneer de tiramisu met geraspte chocola in plaats van cacaopoeder. Wilt u een sterkere smaak, vervang dan de amaretto door grappa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten