woensdag 5 januari 2011

Groene groentecurry met spitskool & aubergine en basilicumnoedels met spekjes

Benodigdheden:

1 aubergine
3 kleine rode uien
Conimex Wok Olie
300 g gesneden spitskool
1 bakje Conimex Kruidenpasta Groene Curry
4 el geraspte kokos
1 zak (250 g) Conimex Wok Noedels
150 g gerookte magere spekblokjes
1 theelepel citroenrasp
3 takjes basilicum


Bereiding:

Snijd de aubergine in blokjes. Pel en snijd de uien in ringen.

Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de ui, aubergine en de kool 4 min. Roer de kruidenpasta de kokos en 150 ml warm water erdoor en laat de curry 4-6 min. koken tot de saus dik en smeuïg is.

Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten en laten uitlekken.

Bak de spekjes in een droge koekenpan zachtjes uit op een laag vuur. Bak de citroenrasp 30 seconden mee. Schep het spekjesmengsel door de noedels.

Scheur de basilicumblaadjes los en in stukjes en meng drie kwart met de noedels.

Verdeel de noedels en de curry over 4 brede kommen en strooi de rest van de basilicum erover

Geen opmerkingen:

Een reactie posten