donderdag 12 maart 2009

Chileense vissoep

Ingredienten:

4 moten kabeljauw (250 gr p/s)
4 eetlepels citroensap
Zout
Peper
1 geschilde en in plakken gesneden grote winterwortel
750 gr geschilde en in dunne plakjes gesneden aardappelen
1 schoongemaakte en in ringen gesneden grote ui
2 uitgeperste teentjes knoflook
2 eetlepels fijngehakte peterselie
7 1/2 dl visbouillon of water
2 1/2 dl droge witte wijn
3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie

Bereiding:

Leg de moten kabeljauw op de bodem van een grote, wijde pan, besprenkel ze met het citroensap en bestrooi ze met wat zout en peper
Leg de plakjes wortel op de vis, daarna de helft van de plakjes aardappel en vervolgens de ringen ui, de uitgeperste teentjes knoflook en de rest van de plakjes aardappel
Bestrooi het geheel met de fijngehakte peterselie en wat zout en peper
Schenk de visbouillon of het water, de witte wijn en de olie in de pan
Breng het geheel aan de kook
Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep ca. 30 minuten zachtjes koken tot alles gaar is
Serveer de vissoep als complete maaltijd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten