zondag 21 maart 2010

Gegrilde kip met Ketjap Satésaus en Chinese kool

Benodigdheden:


· 400g witte rijst
· 400g kipfilet
· 3 tl Conimex Djintan
· peper, zout
· Conimex Wok Olie
· Chinese kool
· Conimex Satésaus Ketjap Manis


Bereiding:


Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de kip in dunne plakjes. Meng met de djintan, wat peper en zout en 1 el wok olie. Snijd de kool in dunne reepjes.

Verhit een grillplaat of grillpan en gril de plakjes kip in ca. 10 minuten rondom gaar en goudbruin. Verhit ondertussen ook een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de kool 2 minuten. Breng op smaak met wat peper en zout en eventueel wat djintan.

Verwarm de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking. Verdeel de warme rijst en kool over 4 grote borden en leg de gegrilde kip ernaast. Schep wat satésaus over de kip en de kool

Geen opmerkingen:

Een reactie posten