Ingrediënten :
Vleeslijst:
250 gr bruine linzen
250 gr gerookt buikspek
1 grote prei
1 kleine ui
2 eetlepels gehakte snijselderij
Bouquet garni
1 3/4 liter water
Groentelijst:
375 gr aardappelen
60 gr spekvet of reuzel
1 ui
1 eetlepel bloem
Zout
Peper
1-2 kleine preien
Gehakte peterselie
Naar wens:
250 gr rauwe rookworst (eventueel Frankfurters)
Bereiding:
Hak de groenten van de vleeslijst fijn en doe ze met alle andere ingrediënten van de vleeslijst in een ruime pan
Breng dit aan de kook en laat het in een gesloten pan ± 2 uur sudderen, tot het spek net gaar is
Snijd de aardappelen van de groentelijst in dobbelsteentjes, voeg ze aan de soep toe en laat ze mee sudderen
Als u rauwe rookworst gebruikt, moet u ook die nu toevoegen
Smelt in een kleine pan het vet en laat de fijngehakte ui licht bruinen
Roer de bloem erdoor en voeg iets kookvocht toe
Laat dit mengsel 10 minuten sudderen en roer het dan door de soep
Breng de soep op smaak met (weinig) zout en peper
Hak de overgebleven preien zeer fijn, voeg ze met de peterselie aan de soep toe en laat de soep nog 5 minuten sudderen
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten