Ingrediënten:
5 eieren
110 g suiker
5 gelatineblaadjes
½ dl water
2 theelepels citroenschil
½ dl citroensap
snufje zout
Bereiding:
Breek de eieren en scheid het eiwit van de dooiers. Klop de eidooiers totdat ze licht en schuimig worden. Voeg geleidelijk de suiker toe en blijf steeds kloppen. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in wat water.Knijp de blaadjes uit en los ze op in het heet gemaakte water.Voeg de opgeloste gelatine, de citroenschil en het sap aan het dooiermengsel toe. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout.Roer ze daarna luchtig door het dooiermengsel; dan verder mengen met de mixer tot de eiwitten niet meer te zien zijn. Afdekken en koel wegzetten.Reken op ± 3 soeplepels mousse per portie.
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten