zondag 15 maart 2009

Champignons á la Provence

Ingredienten :

375 gram champignons
50 gram chalotten
25 gram paprika
25 gram tomaatconcassee
1 gram tijm, vers
1 gram rozemarijn, vers
1 teen knoflook
3 gram peterselie
3 gram bieslook
15 gram boter
1,25 dl bruine basis saus
1 1/2 dl room
15 cc cognac
peper
zout
5 pastei vormpjes

Bereiding:

De champignons schoonborstelen en eventueel de onderkant van het voetje afsnijden. De champignons blancheren in een bodem van zeer weinig water met een klontje boter, in een gesloten pan met een dekseel, gedurende ongeveer 5 min. Laat de champignons in eigen vocht afkoelen (vocht bewaren). De sjalotten en de paprika fijn snijden. Kruiden wassen en fijn hakken. De sjalotten en de paprika in de boter aanfruiten. De geblancheerde champignons toevoegen en licht laten kleuren. Knoflook, tijm en rozemarijn toevoegen. Flamberen met cognac. Bruine basis saus en daarna de room toevoegen. Het geheel aan de kook brengen en iets laten inkoken. Op smaak brengen met peper en zout. Eventueel iets champignonvocht toevoegen. Voor doorgifte de tomaatconcassee en de verse groene kruiden toevoegen. Serveren in korstdeeg bakjes, iets voorverwarmd. Eventueel een garnituurtje erop van tomaat en peterselie. N.B. Indien de saus te dun is kan deze iets gebonden worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten