Ingredienten:
Voor 4 Personen:
- 4 niet te grote peren met steeltje- 1/2 l water met sap van 1 citroen- 100 g suiker- 1 vanillestokje- 4 bollen pistache-ijsroom- een weinig roomVoor de saus: - 100 g fondantchocolade- 4 sinaasappelen- 1 eetlepel gekonfijt fruit
Bereidingswijze:
Schil de peren voorzichtig en zorg dat het steeltje eraan blijft. Pocheer ze in het citroenwater, samen met de suiker en de in de helft doorgesneden vanillestokje. Laat de peren in het pocheervocht afkoelen. Haal ze uit het vocht en snijd er een kopje van 3 cm af. Verwijder het klokhuis. Maak de saus door de chocolade te smelten in een warmwaterbad. Roer er het sinaasappelsap en het gekonfijt fruit onder. Giet een spiegeltje chocoladesaus op de borden. Vul de peren met de pistache-ijsroom. Plaats er de dekseltjes weer op en zet ze in het midden van de chocoladesaus. Spuit rond de peer en in het midden van de saus een fijn straaltje room en meng dat met de saus met behulp van een vork.
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten