woensdag 15 april 2009

Rendangvlees met bamboescheuten en worteltjes-kokosnoedels

Benodigdheden:

· 1 zak (250 g) Conimex Wok Noedels
· 1 blikje (ca. 400 g) bamboescheuten
· Conimex Wok Olie
· 1 bakje Conimex Boemboe voor Rendang Vlees
· 400 g rundvleesreepjes
· 300 g wortelreepjes
· 0.5 citroen
· 2 el Conimex Seroendeng
· 2 el fijngehakte peterselie

Bereiding:

Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten en koud spoelen.Laat de bamboescheuten uitlekken.Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de vleesreepjes 2 minuten. Voeg de bamboescheuten toe.Roer de boemboe en 1,5 dl water erdoor en laat het geheel 3-4 minuten op een hoog vuur koken totdat het meeste vocht verdampt is.Verhit ondertussen een scheutje olie in een andere wok of grote hapjespan. Voeg de wortel-reepjes toe en wok 2 minuten. Voeg de noedels toe. Knijp de citroen erboven uit en meng door elkaar. Schep de seroendeng en de helft van de peterselie erdoor. Warm het geheel goed door.Verdeel de worteltjes-kokosnoedels over 4 borden, schep het rendang vlees ernaast. Strooi de rest van de peterselie over het vlees.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten