donderdag 12 maart 2009

Jan hagel koekjes

Ingrediënten:

300 gr bloem
150 gr suiker
2 tl kaneel
175 gr boter of margarine
50 gr geschaafde amandelen
75 gr greinsuiker
1 eiwit

Voorbereiding:

Zeef de bloem op een werkblad, strooi er suiker en kaneel over en verdeel de boter er in vlokken overheen. Kneed snel met koele handen een glad deeg. Leg het 45 minuten in de koelkast om op te stijven.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
Vet een bakplaat in en rol het deeg er op uit. Bestrijk het met losgeklopt eiwit en strooi de suiker en amandelen over de koek.
Snij met een scherp mes de grote plaat in langwerpige koekjes en bak de janhagel 10-15 minuten. Na het afkoelen de koekjes op de snijranden losbreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten