maandag 16 maart 2009

Briouats met Vis (Marokkaans)

Ingredienten
Voor 4 Personen:

- 250 gram witte visfilet
- 3 takjes peterselie (fijngehakt)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 2 mespuntjes peper
- 2 mespuntjes komijn
- 2 theelepels citroensap
- het geel van 2 eitjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 blaadjes filodeeg (in 4 gesneden)
- zout

Bereidingswijze:

Doe de visfilets in een pan met koud water en wat zout. Breng rustig aan de kook, doe het deksel op de pan en laat alles afkoelen. Laat de visfilets uitlekken en haal de vis met de hand uit elkaar. Meng er de peterselie, de knoflook, de peper, de komijn, de olijfolie en het citroensap onder. Breng op smaak met wat zout Leg een stukje van de vulling op een filodeegblaadje en rol dit op. Bestrijk de raakvlakken van het filodeeg met wat eigeel zodat het rolletje dichtgeplakt blijft. Bak de briouats in de frituurketel mooi bruin op 180 graden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten