woensdag 11 maart 2009

Crème caramel

Ingrediënten voor 4 personen:

135 g witte basterdsuiker
3 dl melk
stukje citroenschil
stukje pijpkaneel van 1½ cm
2 eieren
1 eierdooier
4 ovenvaste schaaltjes of soufflépotjes, inhoud 1,75 dl

Bereiding:

100 g basterdsuiker met 1 dl water in een kleine pan op hoog vuur aan de kook brengen. De pan af en toe schudden tot een egale goudbruine caramel is ontstaan.De caramel in de soufflépotjes schenken en al draaiend de binnenkant zoveel mogelijk met caramel bedekken.De oven voorverwarmen op 175°C.De melk met de citroenschil, het pijpkaneel en de rest van de basterdsuiker aan de kook brengen en dit ± 5 minuten laten trekken.De eieren met de eierdooier loskloppen en al roerend de iets afgekoelde melk erbij gieten. Dit mengsel door een zeef in de soufflépotjes schenken.De soufflépotjes in een diepe braadslede plaatsen en in het midden van de hete oven schuiven. De braadslede voor de helft vullen met kokend water en de crème in ± 30 minuten gaar laten worden. Een ingestoken satéprikker moet er droog uitkomen.De crème af laten koelen, de randen lossnijden met een mes en ze eventueel storten op kleine borden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten