woensdag 11 maart 2009

Citroentaart 1

Ingrediënten:

5 eieren
4 el heet water
250 gr suiker
125 gr bloem
125 gr maïzena
1 tl bakpoeder
2 zakjes klopklop
sap van 2 citroenen
250 gr roomboter
geraspte schil van 1 citroen
200 gr poedersuiker

Voorbereiding:

Maak een biscuitdeeg zoals bij basisrecept 2 staat aangegeven. Bak de taart 35 minuten bij 220°C (hetelucht 200°C) en laat hem een nacht staan.
Bereiding:
Snij de taart tweemaal horizontaal door.
Maak voor de vulling van de taart de klopklop met citroensap (eventueel aangevuld met wat melk) klaar zoals op de verpakking staat aangegeven. Klop de boter met poedersuiker, citroenrasp en de essence zo schuimig mogelijk en vermeng het met de stijfgeslagen klopklop.
Schep enkele lepels van de vulling op twee taartplakken en strijk het uit. Zet de taart in elkaar en bestrijk de buitenkant ook met room. Snijd de sukade in flinterdunne plakjes en steek ze hier en daar in de taart.

paar druppels citroenessence
1 stuk sukade van 100 gr
200 gr gehakte pistachenoten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten