donderdag 12 maart 2009

Brabantse soep

Ingredienten :

500 gr spruitjes
2 wortelen
50 gr zuring
2 liter blond bier
50 gr rijst
50 gr boter
750 gr aardappelen
Peper
Zout
Eventueel 1/4 liter melk

Bereiding:

Fruit de schoongemaakte en in plakjes gesneden wortel en de grof gehakte zuring in de boter en laat dit ± 3 minuten zachtjes pruttelen
Voeg 1/4 liter van het bier toe en laat alles ± 10 minuten doorkoken
Verwarm in een andere pan 1/4 liter van het bier, voeg daar de rijst aan toe en laat dit 10-12 minuten op zacht vuur doorkoken
Kook de spruitjes en de aardappelen in water met zout gaar en hak ze na het koken grof
Voeg peper en de rest van de boter toe
Verwarm tenslotte 1 1/2 liter bier
Voeg beetje bij beetje de gehakte spruitjes en aardappelen en daarna de wortelen en de zuring toe
Voeg tenslotte de rijst toe, breng alles op smaak met zout en peper en laat de soep op klein vuur door en door warm worden
Voeg voor het opdienen nog wat boter toe
Wilt u de melk nog aan de soep toevoegen, doe dat dan als laatste, net voor het opdienen De melk moet dan heel even meekoken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten