zaterdag 16 april 2011

Ajam Smoor met gerookte kip & courgette met witte rijst

Benodigdheden:

1 courgette
2 uien
1 gerookte kipfilet
400 g witte rijst
Conimex Wok Olie
1 bakje Conimex boemboe Ajam Smoor
1 tl Conimex Sambal Badjak
0.5 zak Conimex Kroepoek Bali

Bereiding:

Maak de courgette schoon en snijd in stukjes. Pel en snijd de uien in halve plakjes. Snijd de gerookte kip in plakjes.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten.

Verhit ondertussen een wok voeg een scheutje Conimex Wok Olie toe en roerbak hierin de courgette met de ui 5 minuten.

Voeg de Conimex boemboe Ajam Smoor, de Conimex Sambal Badjak en 200 ml heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 min. garen.

Voeg de plakjes gerookte kip toe en als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water en warm goed door.

Verhit een wok, voeg een scheutje Conimex Wok Olie toe en roerbak hierin de Conimex Atjar Tjampoer 3 minuten. Voeg de rijst en de Conimex Gebakken Uitjes toe, warm goed door.

Verdeel de Ajam Smoor en de rijst over 4 borden. Geef de Conimex Kroepoek Bali er apart bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten