dinsdag 10 maart 2009

Bieten nieuwe stijl

Ingredienten

400 gr. gekookte rode bieten (vers)
250 cc tuinkruidenbouillon
2 el crème fraiche
1 tl mierikswortelroom
5 blaadjes gelatine

Bereiding

De rode bieten raspen. De tuinkruidenbouillon (250 cc water + halve tablet tuinkruidenbouillon) aan de kook brengen. Intussen de blaadjes gelatine in koud water laten weken. De bietjes toevoegen aan de bouillon en opnieuw aan de kook brengen. Als het prutje kookt de pan van het vuur halen en met een staafmixer helemaal glad pureren. De gelatine uitknijpen en stuk voor stuk door de bietjes roeren. Creme fraiche en mierikswortelroom toevoegen en roeren totdat crème en room helemaal zijn opgenomen. In kleine vormen keukenplastic leggen en hierin de bietencrème uitgieten. Laten afkoelen. Nadat de bietencrème is afgekoeld en opgesteven kun je er voorzichtig plakken van snijden. Met peper uit de molen en een theelepel crème fraiche opdienen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten