woensdag 11 maart 2009

Basis recept Soezendeeg gezoet

Ingrediënten:

2,5 dl water of melk
20 gr suiker
100 gr boter of margarine
125 gr bloem
5 eieren nr. 3
1 pakje vanillesuiker
1 tl bakpoeder

Bereiding:

Breng de water of melk met boter en suiker aan de kook .
Neem de pan van het vuur en voeg in eenmaal de gezeefde bloem toe. Roer tot het beslag als een bal van de pan loslaat en zet de pan nog 1 minuut, onder voortdurend roeren, op het vuur .
Doe het deeg meteen in een diepe kom en voeg stuk voor stuk de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige geheel opgenomen is door het deeg. Goed kloppen tot het deeg glanst. Goed af laten koelen .
Als het deeg koud is de bakpoeder erdoor mengen.
Maak nooit de oven open als het beslag er pas in staat. Dit kan wel 5 minuten voor het einde van de baktijd. Bij het kleinste zuchtje koude lucht slaat het beslag neer.

1 opmerking:

  1. Je hebt al mijn taartrecepten, koekjes en cakerecepten WOORDELIJK gekopieërd en op je site geplaatst.
    Bij GEEN ENKELE van die recepten heb je een bronvermelding opgenomen.
    Het staat duidelijk aangegeven, op iedere pagina van mijn site, dat het kopiëren
    alleen is toegestaan wanneer een bronvermelding wordt geplaatst.

    Originele bronnen:
    http://www.jannekes.nl/taart/indexkoek.htm
    http://www.jannekes.nl/taart/indexcake.htm
    http://www.jannekes.nl/taart/

    Voor de Nederlandse Wet staat dit gelijk aan DIEFSTAL.
    http://www.auteursrecht.nl/auteursrecht/25264/

    Zie ook: http://www.jannekes.nl/diversen/algemeen.htm kopje disclaimer

    Je moet de hierna vermelde recepten binnen een week verwijderen.


    Janneke de Vries
    Janneke's Receptenpagina,
    http://www.jannekes.nl


    Koekjes
    - Amandelmakronen
    - Arakkoekjes
    - Arnhemse-meisjes
    - Baklavarolletjes
    - Bokkenpoten
    - Chinese gelukskoekjes
    - Choco-pindakoekjes
    - Chocolade-lebkuchen
    - Chocoladekoekjes
    - Chocoladekrakelingen
    - Cremerolletjes
    - Dennekoeken
    - Eclairs
    - Fryske dumpkes
    - Gemberkoekjes
    - Hazelnootkoeken
    - Jan hagel koekjes
    - Kaaskoekjes
    - Kattentongen
    - Kokos makronen
    - Magdalenakoekjes
    - Bramen soesjes
    - Chocolade muffins
    - Maiskoekjes
    - Schaakbordje
    - Speculaas
    - Spritskoekjes
    - Stroopwafels
    - Suikerkransjes
    - Walnoot makronen
    - Kersensoezen
    - Walnootkoekjes
    - Zandkoekjes
    - Zoete spriraaltjes
    - Moorkoppen
    - Notentaartjes
    - Parijse Soezen
    - Zwarte bessen muffins
    - Perzik amandelstrudel
    - Roomkaastaartjes
    - Slagroomsoesjes


    Gebak cake

    - Appeltaart
    - Ananasbeignets
    - Appelbeignets
    - Appelcake
    - Koffie chocoladecake
    - Koffiecake
    - Likeurtaartjes
    - Marmercake
    - Soezenringen
    - Chocoladecake

    Taart

    - Bananentaart
    - Aardbeien Kwarktaart
    - Basis recept Soezendeeg gezoet
    - Basis recept Soezendeeg ongezoet
    - Basis strudeldeeg 1
    - Basis strudeldeeg 2
    - Biscuitdeeg-basis-1
    - Biscuitdeeg-basis-2
    - Biscuittaart
    - Bosbessentaart
    - Bramentaart
    - Cakerol
    - Chocolade-slagroomtaart
    - Chocoladetaart
    - Chocoladetaart-met-noten
    - Citroenschuimtaart
    - Citroentaart-1
    - Citroentaart-2
    - Creme-au-beurre-taart
    - Frambozentaart
    - Kaneeltaart
    - Kastanjetaart
    - Kersen Kwarktaart
    - Kersentaart
    - Kiwi Kwarktaart
    - Kiwitaart
    - Kruisbessentaart
    - Kwark Kruimelkoek
    - Kwarktaart
    - Kweeperentaart
    - Linzer taart 1
    - Linzer taart 2
    - Maanzaadstrudel
    - Malakofftaart
    - Mokka
    - Mon-chou-taart
    - Noga Roomtaart
    - Noten Kersentaart
    - Oranjekoek
    - Panforte
    - Pavlova
    - Perentaart
    - Pruimenstrudel
    - Rijstevlaai
    - Sachertorte
    - Sinaasappeltaart
    - Slagroom rumtaart
    - Slagroomtaart
    - Soezentaart 1
    - Soezentaart 2

    BeantwoordenVerwijderen